Button hoekje zwart

Wie:

Indirah Tauwnaar

Wat:

Directeur van the House of Urban Arts

Waar:

In de stad waar niet alles netjes afgehecht hoeft te zijn

Leven, feesten, werken, creëren, jezelf zijn of in de huid van een ander kruipen. Nog onbegrensd door een teveel aan vooroordelen en ideeën over hoe het moet en hoe het hoort. De Glasfabriek heeft een ziel vanaf de eerste steen. Een plek waar je jezelf kan blijven en kan leven zoals jij dat wil.

JPEG Final Edit (10 of 22)   srgb
JPEG Final Edit (11 of 22) sRGB

“Ik wil kinderen leren om te staan voor wie ze zijn”

Je hoeft niet te zijn zoals de rest

Ik ben directeur van the House of Urban Arts. We organiseren events, werken met groepen, maar zijn er vooral voor kinderen en jongeren. Speciaal (maar zeker niet alleen) voor jongeren die meer kansen verdienen. Bij ons kunnen ze hun creativiteit kwijt en hun skills ontwikkelen en verbeteren. Heel toegankelijk en breed. Rap, muziek, Digi Art, fashion design, spoken word en dans. Wij willen kinderen die hier komen de ruimte geven om zichzelf te zijn. Dat is belangrijk omdat die kinderen steeds in andere situaties komen waarin ze de neiging hebben om zich aan te passen. Wij willen dat ze sterk genoeg worden om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Om te staan voor wie ze zijn.

Creativiteit moet je koesteren en de ruimte geven om zich te ontwikkelen

Ouders zeggen al snel: ‘ga voor een zo hoog mogelijk diploma’ of ‘ga de verpleging in, dan heb je vastigheid’. Maar er is zoveel meer te ontdekken, vooral als je voor creativiteit kiest. Er is tijd nodig om te ontdekken wat je wil. En wat je kan. Tijd om je stijl te ontwikkelen, om de technieken te masteren en om een eigen persoonlijkheid te krijgen. Daarom is het mijn droom om een school te starten die die ruimte kan geven. Waar je én de verplichte vakken leert én de soft skills die ervoor zorgen dat je klaar bent voor de toekomst. Toegankelijk voor iedereen. Als het ergens kan, dan is het hier.

Dit is de stad waar alles nog kan

Ik ben hier ooit terechtgekomen omdat hier ruimte was voor Urban Arts. 010 liep echt voorop en bood veel meer mogelijkheden dan andere gebieden. Nu is dat veranderd, maar het is nog altijd nergens hetzelfde als hier. Wat deze stad anders maakt, is dat niet alles netjes is afgehecht. Dat er letterlijk ruimte is om buiten de lijntjes te kleuren. Dat spontane initiatieven een plek kunnen krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de energie van al die mensen uit alle delen van de wereld. Dat zie je echt nergens anders. De Glasfabriek heeft die energie nu ook al. Door de historie en de mensen die er zijn neergestreken. Ze gaan daar die energie vangen en vasthouden. En zo groeit er een ‘wijk waar alles nog kan’.

Bekijk meer
JPEG Final Edit (8 of 22) sRGB
“Ik was direct gegrepen door De Glasfabriek”

Ongehinderd door wetten en regels. Geleid door mijn fantasie en de wil om iets te maken dat nog nooit gemaakt is. Ik was de eerste die hier landde, een pionier. Doen wat je belangrijk vindt zonder beperking. Dat is voor mij de ziel van De Glasfabriek.

JPEG Final Edit (10 of 22)   srgb
“Ik wil kinderen leren om te staan voor wie ze zijn”

Leven, feesten, werken, creëren, jezelf zijn of in de huid van een ander kruipen. Nog onbegrensd door een teveel aan vooroordelen en ideeën over hoe het moet en hoe het hoort. De Glasfabriek heeft een ziel vanaf de eerste steen. Een plek waar je jezelf kan blijven en kan leven zoals jij dat wil.

JPEG Final Edit (16 of 22) sRGB
“Er komen bijzondere winkeltjes en werkplaatsen zodat er hier altijd beweging is”

Mensen willen een kop koffie halen als ze ’s ochtends naar hun auto lopen. Ze willen dat hun kinderen veilig kunnen spelen en zelf een oogje in het zeil houden, in de zon. Ze willen een drankje kunnen pakken of iets bijzonder lekkers eten zonder ver weg te hoeven. Als we plannen maken, kijken we eerst naar mensen, naar wat zij willen. Want zij zijn sterker dan stenen. Zij geven De Glasfabriek straks het karakter.

JPEG Final Edit (13 of 22) sRGB
“In een groene omgeving kan je beter ontspannen”

De stad zal nooit een bos worden. Dat hoeft ook niet, maar de stad kan wel van een bos leren. Hoe groen rust en koelte brengt, moeiteloos al het water van een wolkbreuk in de grond bewaart voor droge tijden. En hoe het vogels en mensen laat fluiten. Dus dat het ontwerp van De Glasfabriek is begonnen met een groot park, dat snap ik wel.

JPEG Final Edit (19 of 22) sRGB
“Mensen hebben geen zin meer om achter de trends aan te lopen”

De vibe is niet te vangen. En al helemaal niet in woorden. De stad is altijd in ontwikkeling staat nooit stil. Hier wordt elke minuut een nieuwe stijl geboren. Hier wordt 24 uur per dag, geleefd, gekookt, gegeten, gelachen en gedanst. De energie van de stad heeft een ritme. Overal waar ik dat ritme voel is mijn stad. En zolang dát er is, ga ik er nooit meer weg.

Kopie van 393A7434a copy
Kopie van 393A9113a copy
Kopie van 393A8646a copy
Ben jij een pionier?

Maak dan een account aan en meld je aan voor de nieuwsbrief. We'll keep you posted!

Volg de laatste ontwikkelingen op social media

Meer weten? Neem contact met ons op. 

010 453 53 11
info@deglasfabriek.com