Veelgestelde vragen

Wonen op De Glasfabriek?

De Glasfabriek  Glaspark  uitsnede 1

Met enige regelmaat ontvangen we via verschillende kanalen vragen over De Glasfabriek. De vragen beantwoorden we via onderstaande FAQ lijst. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan per e-mail. Wij streven ernaar deze vragen binnen twee werkweken individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op deze pagina te plaatsen.

Informatie, communicatie & planning

1. Ik ben geïnteresseerd in wonen op De Glasfabriek. Hoe meld ik me aan?

Door in te schrijven voor de nieuwsbrief middels het interesseformulier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van De Glasfabriek.

Let wel op; per deelfase dient specifiek aangegeven te worden of hier interesse in is. Dit kan in het eigen account. De specifieke informatie per deelfase wordt apart gecommuniceerd in gespecialiseerde nieuwsbrieven.


2. Ik ben geïnteresseerd in het organiseren van een evenement of huren van tijdelijke werkunit op De Glasfabriek. Hoe meld ik me aan?

Voor vragen over evenementen of tijdelijke verhuur kan contact worden opgenomen met BANK15 op info@bank15.nl.


3. Ik ben geïnteresseerd in commercieel vastgoed op De Glasfabriek. Hoe meld ik me aan?

Voor vragen over het commerciële vastgoed op De Glasfabriek kan per e-mail contact worden opgenomen: ondernemen@deglasfabriek.com.


4. Ik wil graag schriftelijk (per post) op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, is dat mogelijk?

Onze communicatie verloopt digitaal, middels de digitale nieuwsbrieven en de website. De Gemeente Schiedam en aannemer informeren (veelal) voorafgaand aan de diverse werkzaamheden de direct aanwonende huishoudens ook per post.


5. Wat is de planning voor de gehele gebiedsontwikkeling van De Glasfabriek?

De verwachting is dat het bestemmingsplan van De Glasfabriek en de omgevingsvergunning (bouwvergunning) van ENTREE in de zomer van 2024 worden vastgesteld. De start uitvoering van ENTREE staat gepland voor het begin van 2025 en niet lang erna willen we ook beginnen met de sloop in voorbereiding op de tweede bouwfase.

Het totale gebied wordt op basis van de huidige uitgangspunten ongeveer in 2030 afgerond.


6.  Wie verkoopt de woningen op De Glasfabriek?

De Glasfabriek is een bijzonder nieuwbouwproject, we maken hier echt een nieuw stukje stad. Om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de plek, de techniek, voordelen van nieuwbouw, het aan te leggen stadspark en de verschillende woningen die in verkoop zijn, stellen we per deelfase een gespecialiseerd nieuwbouw verkoopteam samen. Het verkoopteam kan dus per deelfase verschillen.

Bekijk hier het verkoopteam voor ENTREE.


7. Welke woningcorporatie is betrokken bij de sociale huurwoningen?

Momenteel zijn wij in gesprek met Woonplus over de ontwikkelingen op De Glasfabriek. Wanneer een deelfase met sociale huurwoningen gemaakt wordt, wordt hier nadere berichtgeving over gepubliceerd.


8. Kan ik rechten ontleden aan de informatie op deze website?

De Glasfabriek is nog in ontwikkeling. Deze website geeft een indruk van wat wij op dit moment verwachten te zullen gaan realiseren. De afbeeldingen (artist impressions) zijn indicatief. In de verdere ontwikkeling kunnen ontwerpen en keuzes wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld nieuwe inzichten, planologische wijzigingen of eisen van de gemeente. Het uiteindelijke ontwerp en de uiteindelijke keuzes zullen worden opgenomen in (de bijlagen bij) de aan te gaan overeenkomsten met kopers. Daarvan zal deze website geen onderdeel uitmaken. Hierdoor kunnen aan deze website geen rechten worden ontleend.


9. Hoe verloopt de communicatie als ik een woning gekocht heb?

De woningen worden verkocht op basis van gescheiden koop- en aanneming: de koper koopt de grond van Glasfabriek B.V. en geeft de aannemer (per deelfase kan deze verschillend zijn) opdracht tot realisatie van de woning. Het ontwerp en de realisatie van de woning liggen daarmee bij de aannemer. Deze aannemer is daarvoor het aanspreekpunt en verantwoordelijk. Eventuele communicatie vanuit De Glasfabriek over de bouw en voortgang van de woningen is altijd namens de aannemer. 


Alles over ENTREE

1. Ik sta ingeschreven als geïnteresseerde voor De Glasfabriek. Ontvang ik nu automatisch alle informatie over ENTREE?

Nee, als je ingeschreven staat voor De Glasfabriek is het noodzakelijk om in de eigen account omgeving aan te geven specifiek interesse te hebben in ENTREE. Log hiervoor in en pas de instellingen aan.


2. Wat is de planning voor ENTREE?

Op dit moment is er sprake van een definitief ontwerp voor ENTREE. De aanvraag voor de omgevingsvergunning ten behoeve van het bouwen is op basis hiervan reeds gedaan. De uitwerking van de verkoopcontractstukken is momenteel in volle gang, maar kan door onvoorziene omstandigheden uitlopen. Derhalve is onderstaande planning enkel een indicatieve weergave, de planning kan gedurende het proces nog wijzigen.

Pre-sale:   april/mei 2024
Start verkoop:   17 juni 2024
Start bouw: Q1 2025
Oplevering:  2026


3. Wie gaat de verkoop van de woningen van ENTREE verzorgen?

De Glasfabriek is een bijzonder nieuwbouwproject, we maken hier echt een nieuw stukje stad. Om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de plek, de techniek, voordelen van nieuwbouw en de aan te leggen binnentuin, is gekozen voor een gespecialiseerd nieuwbouw verkoopteam.

Meer weten over dit team? Bekijk het team hier! 


4. Welke aannemer gaat ENTREE bouwen?

De bouw van ENTREE wordt gedaan door Dura Vermeer Bouw Zuidwest.


5. Komen er in ENTREE koop- of huurwoningen?

In ENTREE worden 84 woningen te koop aangeboden, verspreid over 5 woonblokken rondom een gezamenlijke vergroende binnentuin. De koper is vrij om de woning desgewenst te verhuren, mits dit vanuit de gemeente wordt toegestaan. Het verkrijgen van de gemeentelijke toestemmingen is voor rekening en risico van koper.


6. Wat voor type woningen komen er?

In ENTREE komt een grote variatie aan woningen: 2-, 3- en 4-kamer appartementen, penthouses, tweelaagse maisonnettes en eengezinswoningen. De woningen variëren in woonoppervlak van circa 65 tot 140 m². 


7. Wat zijn de prijzen van de woningen?

De woningen worden aangeboden in een brede prijsrange, van circa € 360.000 tot € 1.200.000 v.o.n. (prijspeil juni 2024). De woningen worden volledig eigendom van de koper (geen erfpacht) met een appartementsrecht. De definitieve prijzen van de woningen worden bekend gemaakt bij start verkoop.


8. Wat betekent Vrij Op Naam (v.o.n.)?

De woningen in ENTREE worden Vrij Op Naam (v.o.n.) verkocht.

Inbegrepen in de v.o.n. prijs:

 • Grond- en bouwkosten, inclusief loon- en materiaalkosten
 • Kosten voor architect en overige door verkoper aangestelde adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Aanleg- en aansluitkosten voor nutsvoorzieningen
 • Notariskosten voor de aankoop van je woning
 • Makelaarscourtage
 • Verschuldigde belastingen (BTW dan wel overdrachtsbelasting)
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK of Woningborg
 • Het verkrijgen van een Energielabel
 • Sanitair & Tegelwerk
 • Woningen tot NHG grens inclusief keuken (huidige grens 2024 - € 435.000,- V.O.N.)
 • Bij de woningen boven de NHG grens wordt de opstelplaats voor de keuken enkel voorzien van aansluitpunten
 • Indexatie loon- en prijsstijgingen

Niet inbegrepen in de v.o.n. prijs:

 • Kosten voor eventueel meerwerk
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, CAI en nutsvoorzieningen
 • Afsluitprovisie, notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Eventueel kosten NHG
 • Kosten VvE
 • Keukenopstelling bij woningen boven NHG grens
 • Hypotheekrente tijdens de bouw

Aan deze opsomming kunnen geen rechten worden ontleend. Bij start verkoop van ENTREE worden deze voorwaarden op de prijslijst definitief kenbaar gemaakt.


9. Waar kan ik de plattegronden vinden?

De verkoopcontracttekeningen bij ieder bouwnummer te downloaden.


10. Kan ik mijn woning aanpassen?

Er zijn mogelijkheden om je woning ‘eigen’ te maken. Op voorhand hebben wij al wat mogelijkheden uitgezocht voor het laten vervallen van slaapkamers, uitbouwen van woningen, verplaatsen van een keuken of vergroten van een badkamer. Hiermee kan worden ingespeeld op de individuele wensen rond de indeling van de woonkamer of slaapkamer(s). Dergelijke opties zijn terug te vinden op de meer- en minderwerk lijst en zijn te downloaden per bouwnummer. Deze mogelijkheden worden met de kopersadviseur besproken als je een woning gekocht hebt. De kopersadviseur maakt vervolgens een complete prijsberekening.


11. Wat is de verdiepingshoogte in de woningen?

De standaard netto verdiepingshoogte van de woningen is ca. 2,60 meter. Bij een aantal woningen is dit een stuk hoger. Per bouwnummer staat dit aangegeven in de woningzoeker en op verkooptekening (zodra beschikbaar).


12.  Hoe worden de woningen afgewerkt?

Sanitair & tegelwerk
Alle woningen worden opgeleverd met sanitair & tegelwerk. Casco afwerking is niet mogelijk in de appartementengebouwen i.v.m. garanties.  

Keuken
De woningen tot aan de geldende NHG grens (in 2024 tot € 435.000 VON) worden opgeleverd inclusief keuken met apparatuur. De woningen boven deze geldende NGH grens worden zonder keuken opgeleverd, wel met aansluitpunten. Per bouwnummer wordt op de prijslijst aangegeven of deze met of zonder keuken wordt aangeboden.

Wanden
De wanden worden behangklaar opgeleverd. Hiermee wordt bedoeld dat de wand klaar is om met dikker behang te behangen (zoals glasvezelbehang) of om af te werken met pleister/stucwerk.

Plafonds
De woningen krijgen fijn spuitwerk op het betonnen plafond.

Verwarming / koeling
De woningen worden voorzien van een warmte- en koelingsinstallatie. De woning wordt verwarmd via laagtemperatuur vloerverwarming.

Te openen geveldelen
De positie van ramen, deuren en/of Franse balkons kan niet worden gewijzigd. De te openen ramen hebben een draaikiepfunctie.

Buitenruimtes
Iedere woning heeft een eigen buitenruimte. De buitenruimtes variëren in type (tuin, loggia, balkon of dakterras), grootte en ligging. Bij ieder woningtype wordt aangegeven welk type buitenruimte deze heeft.

Levensloopbestendig
De appartementen worden zoveel als mogelijk ontworpen met het oog op levensloopbestendig wonen. Dit betekent onder andere dat er minimale (maximaal 2 cm)/ geen drempels zijn, doorgangen en toegangspaden voldoende breed zijn voor een rollator, de trappen en de liften voldoende breed zijn en de liften en toegangsdeuren van het gebouw automatisch openen. Een en ander conform bouwbesluit.


13. Hoe werkt een gedeelde binnentuin?

Om ontmoetingen tussen de bewoners in ENTREE te stimuleren en de biodiversiteit in het gebied te vergroten wordt een gemeenschappelijke vergroende binnentuin ontworpen en aangelegd tussen de bouwblokken in. Deze binnentuin komt in eigendom van de bewoners via een Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle bewoners dragen gezamenlijk zorg voor het onderhoud en beheer. 

De binnentuin is toegankelijk via drie toegangspoorten. De woningen op de begane grond kunnen deze tevens bereikbaar vanuit de privé tuin. Het is mogelijk om deze entree poorten naar de binnentuin af te sluiten. Hiervoor kan de VvE zelf een beleid opstellen.


14. Is de binnentuin gelijk volgroeid bij oplevering?

Nee, we planten de binnentuin aan met jonge planten en bomen. Deze hebben water en onderhoud nodig om te kunnen groeien. De artist impressies van de binnentuin geven een indruk van de te verwachte binnentuin, zodra de bomen en planten in volwassen/volgroeide staat zijn. Echter kan de daadwerkelijke situatie hiervan afwijken. 


15. Mag ik een privétuin wel afschermen met schuttingen?

Nee. De Architect en Landschapsarchitect hebben zich gedurende het ontwerpproces gebogen over de afscheiding tussen de woningen en de overgang tussen de privé tuin en de gemeenschappelijke binnentuin. Deze afscheidingen worden zoveel als mogelijk in het groen uitgevoerd en zijn bij de koop inbegrepen. Hier rust een instandhouding verplichting op en mogen niet verwijderd of vervangen worden door een schutting. Het open karakter van de gedeelde binnentuin dient in stand te blijven. 


16. Komt er een vereniging van eigenaren (VvE)?

Alle bewoners van ENTREE maken gebruik van algemene voorzieningen, zoals o.a. de toegangspoorten, het energiegebouw (installaties) en de gemeenschappelijke binnentuin. Om het gebruik en het onderhoud hiervan goed te regelen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. Deze vereniging is verantwoordelijk voor het dagelijkse en periodieke onderhoud van de voorzieningen, sluit hiervoor de juiste verzekeringen en contracten af en bepaalt de maandelijkse servicekosten. Tegen de tijd dat het complex wordt opgeleverd, worden de bewoners op de hoogte gebracht van de oprichting van de Vereniging van Eigenaren.


17. Komen er fietsenbergingen?

Ja, op de begane grond van het Pakhuis, de Watertoren en in het Depot komen gemeenschappelijke fietsenbergingen die te gebruiken zijn voor bewoners van ENTREE. Afwijkende vervoersmiddelen zoals scooters en bakfietsen kunnen worden geplaatst in het Depot.


18. Krijgen alle woningen een eigen berging?

Ja, alle woningen hebben een individuele berging. Echter zit er een verschil in interne bergingen (in de woning zelf) of externe bergingen (deze bevinden zich op de begane grond van de Watertoren en in het Depot). Op de prijslijst bij start verkoop wordt kenbaar gemaakt welk type berging bij welke woning behoort. Ook zijn er nog een aantal extra bergingen in het Depot die los verkocht worden.


19. Worden er zonnepanelen geplaatst bij ENTREE?

Ja, op de gebouwen van ENTREE worden geplaatst. Per gebouw wordt dit individueel bepaald en het aantal kan dus ook variëren. De zonnepalen op eengezinswoningen op eigen grond zijn voor eigen gebruik. Zonnepanelen die geplaatst worden op appartementengebouwen leveren de energie voor de algemene ruimtes van de gebouwen, zoals liftinstallaties en verlichting. 


20. Hoe wordt de Buitenhavenweg / Koemarkt ingericht?

De Buitenhavenweg, gelegen aan de voorzijde en aangrenzend aan ENTREE, is en blijft in eigendom van de gemeente Schiedam. Hierdoor heeft Glasfabriek B.V. geen enkele zeggenschap dan wel inspraak bij de eventuele toekomstige plannen. De keuze om de Buitenhavenweg wel of niet opnieuw in te richten, is een keuze van de gemeente Schiedam. Getoonde impressies waar (een deel van) de Buitenhavenweg op te zien is zijn gemaakt met die wetenschap, en is dan ook geen afspiegeling van de werkelijkheid of mogelijke toekomstige situatie. Glasfabriek B.V. kan dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld of verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen met de Buitenhavenweg gebeurt.


Duurzaamheid

1. Wat betekent BENG – Bijna Energie Neutraal Gebouw?

De woningen op De Glasfabriek worden uitgevoerd in BENG. Deze nationale norm is bepalend voor het woning gebonden energieverbruik: de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. Voorheen was dit de EPC waarde van een woning.


2. Welke energielabels krijgen de woningen op De Glasfabriek?

De woningen op De Glasfabriek krijgen minimaal een energielabel A+. Voor iedere woning wordt individueel een toets uitgevoerd. Tijdens de start verkoop van een deelfase wordt bij iedere woning een voorlopig energielabel gepubliceerd. Na oplevering van de woningen wordt het definitieve energielabel bepaald. Let op: het definitieve energielabel kan in positieve of negatieve zin afwijken van het voorlopige energielabel. 


3. Hoe wordt verwarming en eventuele verkoeling geregeld?

Voor De Glasfabriek wordt gekozen voor één installatiesysteem voor alle deelgebieden. Op dit moment is het installatieconcept en de exploitant voor verwarmen en koelen voor het hele gebied van De Glasfabriek nog niet definitief bekend. Hierover volgt later meer informatie.


4. Worden er zonnepanelen geplaatst op de gebouwen?

Op de gebouwen van De Glasfabriek worden indien dit nodig blijkt vanuit de BENG berekeningen zonnepanelen geplaatst. Per gebouw wordt dit individueel bepaald en het aantal kan dus ook variëren. 


5. Hoe zit het met de CO2-uitstoot en circulariteit?

Om de CO2-uitstoot van De Glasfabriek te beperken is nagedacht over het inperken verkeersbewegingen tijdens de bouw van de verschillende bouwfases en het toepassen van demontabele en herbruikbare materialen.  


6. Wat doet De Glasfabriek met klimaat, ecologie en biodiversiteit?

Bij de ontwikkeling van De Glasfabriek wordt bij de inrichting van de openbare ruimte en het groen rekening gehouden met een klimaat adaptieve inrichting, waarbij o.a. met de beplanting ingespeeld wordt op perioden van droogte en (overvloedige) regenen het vergroten van de biodiversiteit.

Bij ENTREE is hier invulling aan gegeven door o.a. een wadi in de vergroende binnentuin te realiseren. Daarnaast is er binnen het ontwerp voor diverse vogelsoorten voorzien in nestkasten, beschutte plekken en beplanting welke als voedingsbron dienen.


Parkeren & mobiliteit

1.  Hoe wordt het parkeren op De Glasfabriek geregeld?

Omdat we voor De Glasfabriek met overtuiging kiezen voor maximaal groen en leefbaarheid, krijgen auto’s een veilige plek op een nader te bepalen plek op het Glasfabriek-terrein. Hiervandaan loop je in een paar minuten naar je voordeur. Hierdoor wordt De Glasfabriek een autoluwe wijk. Dat betekent veilig spelen voor de kinderen, veel groen, veel minder lawaai en uitlaatgassen en meer ruimte voor ontmoeting.

Per deelfase van De Glasfabriek wordt conform de gemeentelijke parkeernorm bepaald hoeveel woningen een recht op een parkeerabonnement toegewezen krijgen. Bij de start verkoop van iedere deelfase wordt op de prijslijst aangegeven of er een recht op een parkeerabonnement bij de woning zit. Dit is geen vaste plek, maar een zwerfparkeerplaats zodat dubbel gebruik mogelijk is (werken, wonen, leven). Als een recht op een parkeerabonnement bij de woning zit betreft dit een afnameverplichting. Het is voor kopers niet mogelijk een gemeentelijke parkeervergunning aan te vragen.

De verhuur van de parkeerplaatsen zal via de Verenigingen van Eigenaren (VvE) van elke deelfase op De Glasfabriek plaatsvinden. De VvE huurt dan het aantal parkeerplaatsen wat vanuit de parkeernorm verplicht is opgelegd. De maandelijkse huurkosten van deze parkeerplaatsen worden dan doorbelast aan de bewoners die een recht op een parkeerabonnement toegewezen hebben gekregen. 

Indien de definitieve parkeervoorziening bij oplevering van een deelfase nog niet gereed is zal er een tijdelijk parkeerterrein ingericht worden op het Glasfabriek-terrein, of zal er een gelijkwaardig parkeer-alternatief in de omgeving worden aangeboden, waar de woningen die een recht op een parkeerabonnement hebben toegewezen gekregen gebruik van kunnen maken. De opleverdatum van de definitieve parkeervoorziening is nog niet bekend. 


2. Heb ik gegarandeerd een parkeerplek?

De kopers van een bouwnummer waar een recht op een parkeerabonnement bij hoort zijn bij
oplevering verzekerd van een parkeerplek (eventueel een tijdelijke parkeervoorziening) tegen betaling van de maandelijkse abonnementskosten. Abonnementshouders krijgen in principe voorrang op niet abonnementhouders. Het toegangssysteem zal zo ingeregeld worden dat er voor bewoners met een abonnement een parkeerplek beschikbaar is. Hoe dit precies gaat werken wordt in overleg met de parkeerexploitant nader uitgewerkt.

Het parkeerabonnement is verzekerd voor een termijn van 10 jaar na oplevering van de woning. Na deze 10 jaar kan koper, in samenspraak met de VvE, ervoor kiezen het parkeerabonnement niet te verlengen. Indien koper en de VvE het parkeerabonnement wel wensen te verlengen kan dit eventueel gedaan worden tegen de dan geldende tarieven en voorwaarden vanuit de exploitant. GBV verzekert op geen enkele wijze dat koper na de 10-jaarstemijn opnieuw een parkeerabonnement kan afnemen. GBV is hier dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor.


3. Wat kost een parkeerplaats?

De kostenindicatie voor een parkeerabonnement is circa €85,- per maand (prijspeil 2024, jaarlijkse
indexatie conform CPI). De abonnementen worden afgenomen door de VvE per bouwblok, de kosten worden verdeeld onder de woningen die een recht op een parkeerabonnement toegewezen hebben gekregen.


In het geval er gebruik gemaakt moet worden van een tijdelijke parkeervoorziening vindt dit plaats
tegen een gereduceerd maandelijks tarief zolang hier geparkeerd moet worden. Het exacte tarief wordt t.z.t. bepaald.


4. Kan ik een parkeerplek kopen?

Nee, dat is niet mogelijk omdat we de parkeervoorziening zo flexibel mogelijk willen inzetten.


5. Hoe zit het met de oplaadmogelijkheden voor een elektrische auto?

Zowel de definitieve als (eventuele) tijdelijke parkeervoorziening worden voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het aantal oplaadpunten is momenteel nog niet bekend.


6. Hoe werkt deelmobiliteit?

In het openbaar gebied van De Glasfabriek wordt deelmobiliteit toegepast. Hierbij wordt
samengewerkt met een (nader te bepalen) mobiliteitsaanbieder. Deze vormen van mobiliteit kunnen
desgewenst en indien mogelijk gebruikt worden door alle bewoners en bezoekers van De Glasfabriek. Deze deelmobiliteit wordt aangeboden in abonnementsvorm, waarbij de aanbieder zorgdraagt voor de voertuigen, inclusief onderhoud en reiniging. De gebruiker betaalt voor de gereden kilometers.


8. Kan ik wel laden en lossen bij mijn woning?

Er is gelegenheid voor laden- en lossen op het Glasfabriek-terrein. In samenspraak met de gemeente wordt nog afgestemd of deze laad- en losplekken een aparte plek krijgen in het openbaar gebied of dat dit op straat (zoals bij een woonerf) plaatsvindt. Echter mag de auto hier in beiden gevallen niet permanent staan en dient deze na het laden en lossen weggehaald te worden. Hoe lang hier exact geparkeerd mag worden wordt nader afgestemd met de gemeente.


9. Wat als ik slecht ter been ben? Kan ik dan niet mijn auto bij mijn woning zetten?

Verspreid door De Glasfabriek worden een aantal mindervaliden (MIVA) parkeerplekken gemaakt.


10. Kunnen de hulpdiensten wel te allen tijde bij de woningen komen?

Ja, de wegen en paden op De Glasfabriek zijn ontworpen dat hulpdiensten te allen tijde overal bij kunnen komen volgens wet- en regelgeving.


Bouwfases & omwonenden

1. Past de bebouwingshoogte van De Glasfabriek binnen het bestemmingsplan (hoogte)?

Voor de ontwikkeling van De Glasfabriek wordt momenteel het bestemmingsplan aangepast. Hiervoor is een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt en zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. ENTREE is de eerste ontwikkeling binnen dit nieuwe bestemmingsplan en voldoet aan de bouwhoogtes die daarin staan vermeld.


2. Krijgen omwonenden te maken met extra verkeersbewegingen?

Een onderdeel van het bestemmingsplan is een mobiliteitsonderzoek waar nader op dit onderwerp wordt ingegaan. Dit onderzoek laat zien dat de verkeersbewegingen passen binnen de ruimte die er beschikbaar is op bijvoorbeeld wegen en kruispunten. Het gebied werd bovendien zeer intensief gebruikt toen de glasfabriek nog functioneel was, zowel voor vrachtverkeer als personenauto’s.


3. Wordt er aandacht besteed aan het beperken van de bouwoverlast voor omwonenden?

Voor het bouwen van de verschillende deelfases van De Glasfabriek onderzoeken we maatregelen voor het beperken van bouwoverlast, onder andere door (waar mogelijk) geprefabriceerde onderdelen te gebruiken waardoor het aantal verkeersbewegingen en ook de bouwtijd beperkt wordt.


4. Zijn er door de gemeente Schiedam normen vastgesteld m.b.t. trillingsniveau tijdens de bouw?

Er zijn wettelijke normen voor het trillingsniveau, deze worden door de bouwer, hei-toezicht en gemeente tijdens de werkzaamheden gemonitord.


5. Kunnen er garanties worden gegeven dat de bouw geen schade aan de huizen van omwonenden veroorzaakt?

Per deelfase doet de aannemer er alles aan om schade aan de omliggende huizen te voorkomen door het treffen van voorzorgsmaatregelen en de keuze voor het bouwsysteem. Mocht onverhoopt toch schade ontstaan, dan is dit door de aannemer verzekerd.


6. In welke zone worden de gebouwen/woningen gecheckt (0-meting)?

Hier zijn vanuit de verzekeringsmaatschappij van de aannemer en de gemeente richtlijnen voor op basis van de afstand ten opzichte van het project. Te zijner tijd wordt dit bekend gemaakt aan de gebouwen/woningen die dit betreffen.


7. Kan ik straks, als dat nu ook het geval is, wel nog bij mijn woning/bedrijf komen met de auto?

Ja, dit geldt met name voor de woningen en bedrijven aan het voormalige VROM terrein. Zowel tijdens als na de bouw blijven alle achterdeuren en privéparkeerplaatsen bereikbaar met de auto.


Kopie van 393A7434a copy
Kopie van 393A8986a copy
Kopie van 393A7812a copy
Ben jij een pionier?

Maak dan een account aan en meld je aan voor de nieuwsbrief. We'll keep you posted!

Volg de laatste ontwikkelingen op social media

Meer weten? Neem contact met ons op. 

010 453 53 11
info@deglasfabriek.com