Button hoekje zwart

Wie:

Coen Wooldrik

Wat:

Eigen bierbrouwer en horecavernieuwer

Waar:

Hotspot voor Schiedammers en Rotterdammers in de Glasfabriek

Bieren maken die ik zelf zou willen drinken. Iets creëren dat er nu niet is en dat er nooit geweest is. Nieuwe ideeën ontstaan door toevallige ontmoetingen. Met mensen uit alle delen van de wereld, én uit de buurt. Dat is de kracht van de stad. Dat is voor mij de belofte van De Glasfabriek.

JPEG Final Edit (6 of 22) sRGB
JPEG Final Edit (5 of 22) sRGB

“Nu ik hier een terras heb, merk ik pas welke energie er hangt”

Hier begint woensdag het weekend

Natuurlijk kende ik De Glasfabriek wel. Maar nu ik hier een terras heb, merk ik pas welke energie hier hangt. Het gevoel dat alles nog mogelijk is. Dat past bij mij. Want ook ik ben een pionier. Op zoek naar nieuwe vormen van gastvrijheid en natuurlijk naar nieuwe bieren. Om mensen te verrassen. Op mijn binnen- en buiten terrassen hoeft niemand de schijn op te houden. Iedereen kan zichzelf zijn. Dat voelen mensen, dus is het hier vanaf woensdag tot zondagavond vol. Waar die mensen vandaan komen? Uit Schiedam omdat daar nog niet zo’n tent was. Uit Rotterdam, omdat mensen ontdekken dat De Glasfabriek dichtbij is. En als ik straks hier in Schiedam m’n eigen bieren brouw, wordt het helemaal druk!

Geen koude service maar echte gastvrijheid

Ooit studeerde ik aan de Hotelschool in Leeuwarden. Vond daar niet wat ik zocht. Het ging over marketing en management. Dat is belangrijk, maar ik voel me meer aangetrokken door de ambachten die bij de horeca horen. Koffiebranden, wijn en natuurlijk bierbrouwen. Ik geloof ook niet zo in gestroomlijnde, zeg maar ‘ontworpen’ service. Ik denk dat echte gastvrijheid betekent dat je gasten persoonlijk ontvangt. Dat je een praatje met iemand maakt. Ik wil ontdekken welk bier bij iemand past. Zodat diegene iets nieuws ontdekt en meer te weten komt over wat er eigenlijk in het glas zit. Daar leer ik zelf ook van. Daarom sta ik graag op de vloer bij Eurobrouwers.

Ik wil nergens anders wonen

Ik ben hier geboren, maar heb als kind ook op het Spaanse platteland gewoond. Ik hou van allebei die plaatsen, maar ben heel blij dat ik hier woon. Deze stad heeft iets. Alles loopt door elkaar heen. En niet alleen op bepaalde plekken, maar overal. Het is de enige stad die ik ken waar mensen spontaan met je beginnen te kletsen. Gewoon uit nieuwsgierigheid of vriendelijkheid. Die vibe is er ook op De Glasfabriek. Je spreekt elkaar en maakt samen plannen. Om rogge te gaan verbouwen of onze eigen hop te planten. Dat zou echt mooi zijn. Een bier met Schiedamse hop. Steeds meer mensen ontdekken trouwens dat het dichtbij is.  Voor vee Schiedammers is het om de hoek. En het is maar een kleine 20 minuten fietsen vanaf het centrum van Rotterdam. Of ik hier ooit wegga? Dat denk ik niet.

“Het is de enige stad die ik ken waar mensen spontaan met je beginnen te kletsen”

Bieren die ik zelf zou willen drinken

De ketels staan er al. Dus zodra de vergunning rond is, ga ik beginnen met brouwen. Wat voor bieren ik wil maken? Bieren die ik zelf graag drink. Ik wil zelf een weizen brouwen, juist omdat ik die meestal niet echt lekker vind. Ze zijn vaak wat weeïg, met een overheersend zoet. Ik denk dat het anders kan. Alleen al door het kiezen van andere hopsoorten. Zodat het bier wat meer bitterheid krijgt, volwassener wordt. Wat ik ook mooi zou vinden, is om producten vanuit het Spaanse platteland (waar ik dus gewoond heb) in mijn bieren te verwerken. Sinaasappelschillen bijvoorbeeld. En ik droom van een eigen lager. Een strakke pilsener, maar wel met een herkenbare identiteit. Recht voor zijn raap. Met een heldere smaak. Dat past wel bij De Glasfabriek.

Allang begonnen

Nieuwbouw? De Glasfabriek is allang begonnen en de mensen zijn er al. Kom zelf maar kijken. Tot binnenkort op mijn terras.

Bekijk meer
JPEG Final Edit (8 of 22) sRGB
“Ik was direct gegrepen door De Glasfabriek”

Ongehinderd door wetten en regels. Geleid door mijn fantasie en de wil om iets te maken dat nog nooit gemaakt is. Ik was de eerste die hier landde, een pionier. Doen wat je belangrijk vindt zonder beperking. Dat is voor mij de ziel van De Glasfabriek.

JPEG Final Edit (10 of 22)   srgb
“Ik wil kinderen leren om te staan voor wie ze zijn”

Leven, feesten, werken, creëren, jezelf zijn of in de huid van een ander kruipen. Nog onbegrensd door een teveel aan vooroordelen en ideeën over hoe het moet en hoe het hoort. De Glasfabriek heeft een ziel vanaf de eerste steen. Een plek waar je jezelf kan blijven en kan leven zoals jij dat wil.

JPEG Final Edit (16 of 22) sRGB
“Er komen bijzondere winkeltjes en werkplaatsen zodat er hier altijd beweging is”

Mensen willen een kop koffie halen als ze ’s ochtends naar hun auto lopen. Ze willen dat hun kinderen veilig kunnen spelen en zelf een oogje in het zeil houden, in de zon. Ze willen een drankje kunnen pakken of iets bijzonder lekkers eten zonder ver weg te hoeven. Als we plannen maken, kijken we eerst naar mensen, naar wat zij willen. Want zij zijn sterker dan stenen. Zij geven De Glasfabriek straks het karakter.

JPEG Final Edit (13 of 22) sRGB
“In een groene omgeving kan je beter ontspannen”

De stad zal nooit een bos worden. Dat hoeft ook niet, maar de stad kan wel van een bos leren. Hoe groen rust en koelte brengt, moeiteloos al het water van een wolkbreuk in de grond bewaart voor droge tijden. En hoe het vogels en mensen laat fluiten. Dus dat het ontwerp van De Glasfabriek is begonnen met een groot park, dat snap ik wel.

JPEG Final Edit (19 of 22) sRGB
“Mensen hebben geen zin meer om achter de trends aan te lopen”

De vibe is niet te vangen. En al helemaal niet in woorden. De stad is altijd in ontwikkeling staat nooit stil. Hier wordt elke minuut een nieuwe stijl geboren. Hier wordt 24 uur per dag, geleefd, gekookt, gegeten, gelachen en gedanst. De energie van de stad heeft een ritme. Overal waar ik dat ritme voel is mijn stad. En zolang dát er is, ga ik er nooit meer weg.

Kopie van 393A7434a copy
Kopie van 393A9113a copy
Kopie van 393A8646a copy
Ben jij een pionier?

Maak dan een account aan en meld je aan voor de nieuwsbrief. We'll keep you posted!

Volg de laatste ontwikkelingen op social media

Meer weten? Neem contact met ons op. 

010 453 53 11
info@deglasfabriek.com