Button hoekje zwart

Wie:

Timothy Somers

Wat:

Creëert unieke handgebouwde motoren

Waar:

In de ongepolijste, nieuwe creatieve hotspot De Glasfabriek

Ongehinderd door wetten en regels. Geleid door mijn fantasie en de wil om iets te maken dat nog nooit gemaakt is. Ik was de eerste die hier landde, een pionier. Doen wat je belangrijk vindt zonder beperking. Dat is voor mij de ziel van De Glasfabriek.

JPEG Final Edit (8 of 22) sRGB
JPEG Final Edit (9 of 22) sRGB

“Ik was direct gegrepen door De Glasfabriek”

De Glasfabriek had mij meteen te pakken

Ik creëer motoren. Kunstwerken, single issues, geweldig voor op de weg en tegelijkertijd een plaats in het museum waard. Om deze motoren te bouwen zocht ik een nieuwe plek. Ik vond na een tip van een vriend De Glasfabriek en was direct gegrepen. Door de industriële uitstraling met die enorme silo’s en de energie van aanpakken en creativiteit die er hangt. Ik heb dat nooit eerder ergens gezien en gevoeld. Ook de locatie is lekker. Dicht bij alles. Samen met de andere makers die er nu zitten vormen we een soort community. We doen ons eigen ding, maar lopen ook makkelijk bij elkaar binnen, pakken aan het einde van de dag een drankje. Iedereen creëert iets nieuws en iedereen maakt iets vernieuwends. Iets dat niemand anders doet en niemand anders maakt. Dat maakt deze plek uniek.

Is het een motor of is het kunst?

Wij maken nooit een motor op bestelling. Waarom? Omdat iemand dan iets op internet gezien heeft en wil dat je dát nabouwt. Terwijl wij juist iets unieks willen maken: creëren zonder beperking. Wij bouwen elke motor vanaf scratch. En geen een motor is daardoor hetzelfde. Wij ontwerpen en produceren de onderdelen zelf. Schetsen, 3-D ontwerpen en 3-D printen. Als het vervolgens goed is laten we de onderdelen maken. Wat wij een mooie motor vinden is een café-racer. Wat dat is? Een motor waarin alles functioneel is. Geen overbodige of decoratieve onderdelen, je ziet precies hoe alles in elkaar zit en werkt. Dit zorgt ervoor dat de motor zo licht mogelijk is en dat geeft weer extra snelheid. Omdat elke motor uniek is, krijgt iedere creatie ook een eigen naam. Wie mijn motoren kopen? Mensen vanuit de hele wereld. Zuid-Korea, USA, Australië, Singapore … maar dus niet uit Nederland.

Deze plek past bij ons

Ik ben geboren in Terneuzen en heb gestudeerd in Delft. Maar hier heb ik mijn plek. gevonden. De mensen zijn zichzelf: wat je ziet is wat je krijgt. Ze lopen als ze zin hebben in hun joggingbroek en op slippers naar de winkel. Ze doen zich niet beter voor dan ze zijn. Daar houd ik van. Dat past ook bij de motoren die we maken. Daarbij kun je precies zien hoe ze in elkaar zitten. Recht voor zijn raap. Het is hier altijd bloed, zweet en tranen. Dat is de drive waarmee wij werken. De industriële rauwheid, de smeer en de vlekken op onze handen en kleren en dan het contrast met die glanzende unieke motorfiets. Daar krijgen onze klanten een heel goed gevoel van. Want als mensen hier komen dan zien ze dat. Het zit hier in de grond en in de muren, in het water van de Buitenhaven. Die energie moeten we hier vasthouden. Dan wordt het een hele leuke plek om te wonen.

Bekijk meer
JPEG Final Edit (8 of 22) sRGB
“Ik was direct gegrepen door De Glasfabriek”

Ongehinderd door wetten en regels. Geleid door mijn fantasie en de wil om iets te maken dat nog nooit gemaakt is. Ik was de eerste die hier landde, een pionier. Doen wat je belangrijk vindt zonder beperking. Dat is voor mij de ziel van De Glasfabriek.

JPEG Final Edit (10 of 22)   srgb
“Ik wil kinderen leren om te staan voor wie ze zijn”

Leven, feesten, werken, creëren, jezelf zijn of in de huid van een ander kruipen. Nog onbegrensd door een teveel aan vooroordelen en ideeën over hoe het moet en hoe het hoort. De Glasfabriek heeft een ziel vanaf de eerste steen. Een plek waar je jezelf kan blijven en kan leven zoals jij dat wil.

JPEG Final Edit (16 of 22) sRGB
“Er komen bijzondere winkeltjes en werkplaatsen zodat er hier altijd beweging is”

Mensen willen een kop koffie halen als ze ’s ochtends naar hun auto lopen. Ze willen dat hun kinderen veilig kunnen spelen en zelf een oogje in het zeil houden, in de zon. Ze willen een drankje kunnen pakken of iets bijzonder lekkers eten zonder ver weg te hoeven. Als we plannen maken, kijken we eerst naar mensen, naar wat zij willen. Want zij zijn sterker dan stenen. Zij geven De Glasfabriek straks het karakter.

JPEG Final Edit (13 of 22) sRGB
“In een groene omgeving kan je beter ontspannen”

De stad zal nooit een bos worden. Dat hoeft ook niet, maar de stad kan wel van een bos leren. Hoe groen rust en koelte brengt, moeiteloos al het water van een wolkbreuk in de grond bewaart voor droge tijden. En hoe het vogels en mensen laat fluiten. Dus dat het ontwerp van De Glasfabriek is begonnen met een groot park, dat snap ik wel.

JPEG Final Edit (19 of 22) sRGB
“Mensen hebben geen zin meer om achter de trends aan te lopen”

De vibe is niet te vangen. En al helemaal niet in woorden. De stad is altijd in ontwikkeling staat nooit stil. Hier wordt elke minuut een nieuwe stijl geboren. Hier wordt 24 uur per dag, geleefd, gekookt, gegeten, gelachen en gedanst. De energie van de stad heeft een ritme. Overal waar ik dat ritme voel is mijn stad. En zolang dát er is, ga ik er nooit meer weg.

De Glasfabriek   Glaspark   uitsnede 2
Kopie van 393A9113a copy
Kopie van 393A8646a copy
Ben jij een pionier?

Maak dan een account aan en meld je aan voor de nieuwsbrief. We'll keep you posted!

Volg de laatste ontwikkelingen op social media

Meer weten? Neem contact met ons op. 

010 453 53 11
info@deglasfabriek.com